Home » Takmičenja
Dana 9.4.2019. godine prof. bosanskog jezika Senida Gazdić s učenicima Miradom Fišićem ll-a i Seadom Alihodžić lll-a su išli na takmičenje iz bosanskog jezika koje se održalo u Drugoj gimnaziji u Sarajevu. Učenici su osvojili i više nego zadovoljavajuće rezultate. Čestitamo dragoj prof. Senidi na uloženom trudu oko priprema i učenicima na ostvarenim plasmanima.

 

Category: Takmičenja | Views: 313 | Added by: osdulistan | Date:  | Comments (0)

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ nije tek obična škola – to je mala škola za velike ljude – škola u kojoj se odgajaju i obrazuju mladi ljudi koji će, koliko sutra, biti dio rješenja a ne problema našega društva.

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je prije svega velika i sretna porodica, čiji uspjeh proizlazi iz jedinstva i zajedničkog rada koje krasi ovaj mili kolektiv.

U proteklih nekoliko dana, u moru odgojno-obrazovnih aktivnosti, zaplovili su i brodovi takmičenja iz brojnih nastavnih predmeta, na kojima su učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazali, još jednom, da se predan trud i kvalitetan rad uvijek isplate.

Učenica prvog razreda Sara Fileković je, nakon osvojenog prvog mjesta na Medžlisu Breza, osvojila četvrto mjesto na Kantonalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke. No, ono što je mnogo važnije, sva teorijska znanja, koja je ova marljiva pčelica skupljala vremenom, nisu tek forme u njenoj glavi, već djela koja izlaze iz njena srca. Jer, Sara Fileković je biser koji bi poželjeli svi carevi u niskama svojim.

„Zadovoljna sam postignutim rezultatom jer je plod kvalitetnog i kontinuiranog rada. Ovo je dokaz da se trud i rad isplati, tako da, bez obzira na teškoće, ne smijemo odustajati. Zahvaljujem se profesorici Ehlimani Hrusto koja je ispratila svaki korak ka uspjehu, i svojim osmijehom osvjetljavala mi pute, kao i razredniku Muameru Aganoviću, koji je uvijek tu, kako za mene tako i za sve ostale učenike“, riječi su naše mile pčelice, radnika velikog srca, princeze mila lica – Sare Fileković.

Da je život lijep ako ga znamo živjeti, da se sve može argumentima ostvariti, dokazali su naši učenici u novom projektu „CIVITAS – Projekt građanin“, na čelu sa profesoricom Almom Hajrulahović-Alibegović, koja je uložila mnogo truda i napora kako bi se što bolje pripremili i za život uredili. Drugo mjesto nije loše, ako se uzme u obzir da su bolji i kvalitetniji u ovom trenutku otišli dalje.

„Na takmičenju je bilo lijepo i zanimljivo, jer smo nastupili sa jako interesantnom i aktuelnom temom „Ishrana školske djece“. Ova tema je jako važna jer se u većini škola javljaju problemi uzrokovani nezdravom ishranom učenika. Uzrok su, uglavnom, mediji i roditelji, koji bi više pažnje trebali posvetiti ovoj problematici. Smatrali smo da u našoj školi, iako se hranimo kvalitetno i zdravo, možemo dodatno poboljšati uvjete ishrane. Potrudili smo se i, na koncu, smo realizirali brojne zacrtane ciljeve“, zadovoljno je konstatovala Ajla Salkanović, učenica trećeg razreda i učesnica projekta „CIVITAS – Projekt građanin“.

Čast je imati ovakve vrijedne profesore i marljive učenike, prije svega insane, koji su na uzburkanom moru odgoja i obrazovanja stameni svjetionici – svjetiljke na putu budućnosti.

Čestitamo od srca, jer njihov rezultat nije tek u osvojenom mjestu – već i u znanju, odgoju i obrazovanju, koje spremiše u seharu svoga života – kako bi, iz dana u dan, bivali bolji.

Stoga, laganim korakom idu dalje, strpljivo i gordo, ka novom uspjehu.

Admir Džanko

Category: Takmičenja | Views: 804 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)