Home » 2020 » april » 22 » Stipendijski ispit - UPIS
8:24 AM
Stipendijski ispit - UPIS

O B A V I J E S T

o stipendiranju učenika završnih razreda osnovnih škola

 

Poštovani,

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ i ove godine dodjeljuje stipendije učenicima 9. razreda koji žele upisati Gimnaziju „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, te na taj način želimo pružiti mladim ljudima priliku za uspješnu budućnost.

Svi učenici imaju jednake šanse da, na osnovu svog dosadašnjeg rada, stečenog znanja i sposobnosti, osvoje vrijedne stipendije.

Uprava „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ je u potpunosti svjesna situacije u pogledu epidemije koronavirusa i njenog utjecaja na našu cjelokupnu privredu, te činjenicu da će, nažalost, mnogi naši građani ostati bez posla. Stoga smo odlučili pružiti priliku mladima u ostvarenju svojih ciljeva kroz dodjeljivanje stipendija učenicima koji žele upisati „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ na sljedeći način:

  1. Prvih 10 učenika generacije (nakon obavljenog intervjua) – stipendiju u iznosu 100% od predviđenih troškova školovanja.
  2. Prvih 10 odličnih učenika (nakon obavljenog intervjua) sa prosjekom iznad 4,50 – stipendiju u iznosu 50% od predviđenih troškova školovanja.
  3. Učenicima koji na prethodna dva načina ne ostvare stipendije, ili nisu završili osnovno obrazovanje odličnim uspjehom, bit će ponuđeno da na osnovu stečenog znanja i sposobnosti, osvoje vrijedne stipendije kroz prijemni ispit za stipendiju.

Svi zainteresirani učenici trebaju ispunit obrazac u prilogu, kako bismo blagovremeno unijeli njihove prijave u EMIS bazu te isti poslati na naš e-mail: per-col@bih.net.ba.

Prijemnom ispitu za stipendiju mogu pristupiti učenici 9. razreda osnovne škole. Mjesto održavanja ispita su prostorije naše škole u Ilijašu putem online platforme. Datum i vrijeme će biti objavljeni naknadno.

 

 

 

Attachments: Fotografija: 1
Category: Obavijesti | Views: 49 | Added by: osdulistan | Tags: STIPENDIJE | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar