Home » 2016 » maj » 5 » Snijeg pade na behar, na voće – neka puca kol'ko ko god hoće!
10:34 PM
Snijeg pade na behar, na voće – neka puca kol'ko ko god hoće!
Zanimljivim internatskim aktivnostima učenika „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ naprosto nikada kraja. Nakon naporna radna dana trude se da, u saradnji sa odgajateljima, iskoriste svaki trenutak na lijepe, zanimljive i nadasve korisne stvari.

U saradnji sa gospodinom Nijazom Šahinovićem, predsjednikom Streljačkog kluba „Visoko“, inače vrlim prijateljem ove predivne odgojno-obrazovne institucije, organizirali su, kao relaksirajuću, a vrlo zabavnu, aktivnost kratke osnove streljaštva sa akcentom na praksu.

I, nakon nekoliko kratkih, a važnih, informacija i objašnjenja, učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ su uzeli oružje u ruke. Malo strahotno, više izazovno, ali najviše radosno – i prvi pucnji zasjekli su streljanom.

Štekću umorne puške kao '92, a učenici ne skidaju osmijeh sa usana! Jer, žive život punim plućima! A priliku da se okušaju u ovom obračunu sa papirnatom metom učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pružili su i svojim gostima iz Kaknja, koji su došli u pratnji uvažene profesorice Mubine Kobilice.

Ispucalo se, ismijalo, nešto se i pogodilo – više umorilo i ogladnilo! Stoga, natrag u bazu – na ukusnu večeru i koji sahat prekrasnog druženja!!!

Započe i famozna nadoknada kalorija – i još jedna prekrasna večer u ritmu narodne pjesme:

„Snijeg pade na behar, na voće – neka puca kol'ko ko god hoće!“

Foto: Akif Suljić

Tekst: Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 374 | Added by: pbkljesevo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar