Home » 2016 » mart » 29 » Onakvi smo kakvu hranu uzimamo
10:45 PM
Onakvi smo kakvu hranu uzimamo
U prekrasnom prirodnom okruženju “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” odgajatelji su, u saradnji sa doktorom Ismailom Lutolijem, iskusnim i vrlim pedijatrom, realizirali još jednu, u nizu, prigodnu aktivnost – još jedno predivno i posve inspirativno predavanje o zdravlju.
U najboljoj odgojno-obrazovnoj instituciji na svijetu, gdje se posvećuje velika pažnja kako obrazovanju tako i odgoju, kako psihičkom tako i fizičkom zdravlju, u “Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom”, utkana je još jedna nit spoznaje o onome šta jedemo i da smo, zapravo, onakvi kakvu hranu uzimamo.
Ovo simbolično, ali vrlo vrijedno, predavanje ostavilo je izrazita traga na neuprljanim dušama marljivih Koledžovaca koji su, poput spužvica, upijali svaku riječ doktora Lutolija.
Nakon prekrasnog govora satkanog u najljepšu priču o zdravlju, svi jednoglasno priznaše da, uistinu, trebamo više paziti na ono što jedemo – jer smo, zaista, onakvi kakvu hranu uzimamo.
Ali, ovo prekrasno predavanje nije sve – jer smo jedni drugima, pored mnogobrojnih spoznaja, poklonili, još jednom, ono najvrednije i najljepše – iskrene osmijehe i pune ruke istinskog prijateljstva.
U “Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom” smo svjesni da se za zdravlje vrijedi boriti, da zdravlje trebamo čuvati jer smo, zaista, onakvi kakvu hranu uzimamo.

[r]Admir Džanko
Category: Dešavanja u školi | Views: 593 | Added by: pbkljesevo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar