Home » 2016 » april » 18 » I terapija, i uživanje...
10:50 PM
I terapija, i uživanje...
Jedna od najboljih i najbrižnijiih odgojno-obrazovnih institucija je „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, u kojem se za učenike, u vrsnoj režiji njihnih odgajatelja, iz dana u dan, na nepreglednom platnu života, oslikavaju najljepši trenuci njihnih djetinjstva.

Jer, ovaj kratki život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok se djevojke laganom šetnjom uputiše u kraljevski grad Visoko, momci su istinski uživali u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom – u mirnom i predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – na čelu sa prekrasnom Ilmom Kapić, momcima iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života, te dio te velike i neobjašnjive ljubavi prema ovim plemenitim životinjama.

Jer, jahati ne znači tek sjesti na konja! Jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, detaljna timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, momci se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje, katkad i pocijepane pantalone – svi su momci željeli ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabriji od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista, je jahanje i terapija, i uživanje.

Onako zajapureni, jedrih lica, veselih srca, momci dočekaše djevojke iz šetnje i, posve sretni i smireni, lagano krenuše iz Konjičkog kluba „Visoko“, oaze spokoja, natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko
Category: Posjete i izleti | Views: 572 | Added by: pbkljesevo | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar