Home » Dešavanja u školi
Sve je sada, mili naši maturanti, iza vas.

Kao članovi četrnaeste (14.) generacije ploviste četiri, činilo vam se duge, no prekrasne, godine na našoj lađi sreće, a sada tek lijepe uspomene i trenuci ostaju zapisani na vašim hartijama sjećanja.

U našem gnijezdu prijateljstva čvrstim se halkama privezaste, trenutke korisne provedoste i mnogo dobra skupa vidjesmo. Prošli smo kroz teške bure i strahotne oluje, kroz pubertetske krize, prve bubuljice i mile simpatije, darujući jedni drugima tek ono najbolje.

Ni vaši profesori nisu bili tek obični prosvjetni radnici, već istinski misionari koji vas smjerno vodiše zamršenim putima spoznaje, blago vas usmjeravajući jer ste se vi, nerijetko, vodili onom poznatom Sartrovom krilaticom: “Budimo realni, želimo nemoguće!”

A sada, mili naši – vi idete dalje.

No, budite svjesni da ovo nije kraj, ovo je vaš tek novi početak.

Ispred vas je vaše vrijeme - vrijeme koje vi svojim nebrojenim sposobnostima trebate da obojite – da obojite sitnicama na kojima sve počiva. Jer, niko se nikada ne sjeća velikih stvari – svi se, na koncu, sjećaju nekih sitnica – jer život je, uistinu, od sitnica satkan.

Mili naši maturanti, ukrcavate se na neku drugu lađu života, ali znajte da će “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom” uvijek biti vaša mirna luka i sigurno utočište od oka i djela zlonamjernika.

Jer, “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom” je vaš korijen, a vi ste njegove plodne grane. A korijen se raduje što mu grane u visine teže.

Hvala vam, djeco naša, na nebrojenim blagodatima našeg druženja. Hodite ponosno stazama života noseći bajrak istine i pravde i zapamtite – naša su vam vrata uvijek širom otvorena.

I nikada ne zaboravite ono što Seneka nekada davno izreče:

“Život je poput priče, nije važno koliko je dug, već koliko je dobar!”

Admir Džanko
Category: Dešavanja u školi | Views: 662 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Četiri predivne godine, dragi maturanti, su sada iza vas – četiri godine putovanja uzburkanim morima odgoja i obrazovanja, te spremanja za kvalitetan i uspješan život koji nadolazi.

U seharu sjećanja spremiste mnogo toga lijepog i manje lijepog, ali sjećat ćete se samo onih lijepih stvari na koncu – kako to i inače, u životu, biva.

Jer nigdje bolje raje, boljih profesora, koji posvećuju više pažnje, istinske radosti i predivnog druženja nema – jer samo je jedan „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, koji ćete nositi u srcu zauvijek.

Ali, dođe vrijeme da se zaplovi dalje. Na pučinu da isplovi lađa mladosti, da i dalje plovi stameno i sigurno, jer sa sobom nosi ono najbolje od odgoja i najkorisnije od znanja. A, zaista, nijedan talas nije nesavladiv, te nijedna bura ne traje vječno.

Osmijesi se poput duge prošarali svuda oko vas. I suze žala, uz radosnice, natopiše dolinu lješevsku. Bilo vam je lijepo, kao i nama sa vama, to niko ne može poreći.
Hvala Vam, mili maturanti, ljudine, hvala Vam profesori, hvala svima – jer jedan je „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, kono majka jedna.

I hvala svima za sve lijepe trenutke –
uživali ste i niko vam to ne može oduzeti. Družili ste se i zbližili. Postali ste kono jedno. Jedna velika i sretna porodica. „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je svima vama u srce urezan. Jer to je sigurna luka gdje se uvijek možete svratiti kada vas zapahnu bure dunjaluka.

Hvala svima što smo zajedno izgradili čvrst bedem naše domovine, ove mladice, ove tulipane, ove divne mlade ljude što balone svoje sreće pustiše jer odlaze, odlaze...

Ali, ne smijete biti tužni – iza vas je prekrasno djetinjstvo urešeno bojama „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“.

Ispred vas se život prostro – i vi ste ga naučili živjeti.

I zato, iako odlazite, odlazite, polahko – vi, naši dragi maturanti, ćete zauvijek imati svoje mjesto u okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“...

Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 652 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Još jedan predivan dan u okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, tom carstvu istinskog prijateljstva, kvalitetna obrazovanja i, uistinu, prefinjena odgoja.

I još jedna prilika za sve one koji žele da lađom sigurnom strahotnim talasima dunjaluka zaplove – a takvih je, iz dana u dan, sve više i više.

U prekrasnoj atmosferi, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, održa se Drugi stipendijski ispitni rok, koji svojim prisustvom okruniše učenici iz Travnika, Kaknja, Sarajeva, Tuzle, Visokog i Lješeva – želeći za sebe i za svoje roditelje obezbijediti stipedniju za školovanje u ovoj renomiranoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Svojim nebrušenim talentom i predanim radom učenici zakuhaše stipendijsku čorbicu koristeći malo matematike, malo engleskog ali i bosanskog jezika i književnosti – te ćemo u srijedu (11.05.2016. godine) vidjeti kako je ko šta spravio – kada nas dočekaju i rezultati.

No, osim izrade stipendijskog ispita, domaćini su se potrudili da za svoje goste pripreme brojne zanimljivosti, te gostima, ni u trenu jednom, ne bijaše dosadno.

Svi ovi mladi vitezovi žele za sebe najbolje, zato svi dođoše u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – tu malu školu za velike ljude.

Ko je stipendiju osvojio, osvojio je – jer iza nas je, dakle, i Drugi stipendijski ispitni rok!

Mjesta je sve manje, a sve se više mjesto, u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“, traži!

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 647 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

I nakon osam odigranih kola Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svi su u neizvjesnosti – jer kako nije završena borba za treće mjesto tako se grčevito nastavlja borba i za titulu.

U moru prekrasnih utakmica i sjajnih odgojno-obrazovnih stvari, jedna od ekipa koje plijene svojom pojavom je ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ sa Buka, popularni 'Majstori', na čelu sa vizionarom Erminom Ahmićem, koji će se, kao gosti, pokušati suprotstaviti jednoj nogometnoj velesili – Nogometnom klubu „Bosna“ Visoko, predvođenom nogometnim magom Avdom Kurdijom.

Pred nama je utakmica koja će definitivno odlučiti ko će na kraju sezone podići pehar najboljeg, pred nama je susret dvije nogometne filozofije – razigrane 'Žute flotile' i čvrste i disciplinovane 'Majstorije'.

Pred nama je, sasvim sigurno, strašna utakmica sa mnogo prelijepih poteza, taktičkih nadmudrivanja, prekrasnih golova – sa najvećim ulogom – TITULOM! Jer, pobjednik iz ovog susreta ne osvaja tek tri boda, već i naslov šampiona prve sezone Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“.

Obje ekipe su svojim dosadašnjim igrama, i odnosom na terenu, poštovanjem i pravim primjerom šta je to ljudskost, pokazale da zaslužuju titulu – ali, lopta je okrugla i pobjednik je samo jedan.

U drugoj utakmici devetog kola Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, sastaju se dvije ekipe čiji će duel, sasvim sigurno, odlučiti koja će ekipa zauzeti treće mjesto na kraju sezone. Sa jedne strane virtuozni 'Doktori', sa druge strane neustrašivi 'Ratnici', na čelu sa Fuadom Lepićem, ljudskom i sportskom veličinom, koji će se boriti za bodove i priliku da se i ŠF „Napad je najbolja odbrana“ okruni trećom pozicijom.

Ali, 'Doktori' sasvim sigurno neće prokockati ovu idealnu priliku da pobjedom zacementiraju treće mjesto i završe koliko-toliko uspješno ovu izrazito turbulentnu sezonu. Pred nama je još jedan nogometni klasik – a neka pobijedi bolji!

U trećoj utakmici, za zelenim stolom, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ je osvojila nova tri boda, rezultatom 5:0, te će nestrpljivo osluškivati rezultat između 'Doktroa' i 'Ratnika'.

Deveto kolo je pred nama, posljednje koje se igra u Sportskoj dvorani „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, jer se deseto igra u KSC Ilijaš, sve je spremno i napeto – i prepuno neizvjesnosti, jer je borba za sve pozicije neizvjesna kao nikad do sada...

Admir Džanko
Category: Dešavanja u školi | Views: 637 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Dragi moji prijatelji školarci,
bliži nam se upis u srednju školu!

I stotine pitanja po glavi se roje!

I hiljade odgovora, još više nagovora – jer svi znaju najbolje!

A ja – gdje da idem, šta da upišem?!

Mnogo je razmišljanja, a samo jedna odluka!

No, ja ću izabrati ono najbolje – upisat ću „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“!

Jer, u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ ću steći mnoga korisna znanja, lijepa odgoja i upoznati pregršt istinskih prijatelja.

I, bit ću pravi, pravcati Koledžovac – ponos i dika svojih roditelja!

Zato je moj konačan izbor „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – ta mala škola za velike ljude!

Napomena:

Još samo sedam dana je ostalo do drugog stipendijskog ispita (07.05.2016. godine), koji će se održati u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“, sa početkom u 09:00.

Obaveznu prijavu za Stipendijski ispit možete izvršiti lično kod pedagogice ili na broj 033 403 321 (lokal 120), najkasnije do 05.05.2016. godine.

Dođite da se lijepo družimo, da i Vi stipendiju osvojite, pa da skupa kročimo stazama lijepa odgoja i kvalitetna obrazovanja.

Vaš iskreni prijatelj Koledžovac

Category: Dešavanja u školi | Views: 562 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Malonogometna liga „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svome se kraju približava. Utakmice nove i uzbuđenja, što nam je osmo kolo donijelo, sve su veća...

Prva utakmica osmog kola, i veliki komšijski derbi, nakon nekoliko teških kola, odigrali su NK „Bosna“ Visoko, glavni pretendenti za osvajanje titule, protiv 'Doktora' iz OŠ „Đulistan“, koji su se pokušali vratiti nakon nekoliko slabih rezultata.

Ovo je bila idealna prilika da NK „Bosna“ Visoko, predvođena vrsnim nogometnim kapetanom gospodinom Avdom Kurdijom, nastavi pobjedničkim kursom i zalomi talase ka tituli.

Sa druge strane gordo su stajali 'Doktori', kojima je očajnički trebao dobar rezultat, ali ga danas nisu uspjeli ostvariti protiv izrazito raspoložene i taktički stegnute momčadi iz Visokog.

No, sve je dobro krenulo za 'Doktore' – penal čist kao suza i vodstvo od 0:1.

I tu su stali.

U još jednoj predivnoj nogometnoj simfoniji ekipa NK „Bosna“ Visoko je, na krilima dva sjajna nogometaša, visočka bisera – Husić Emira i Ališanović Amira – koji dadoše po četiri pogotka, upisala novu pobjedu i ostala u trci za titulom, koja će se, najvjerovatnije odlučiti u narednom kolu – kada se sastaju dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

'Doktorima', uprkos porazu, ostaje nada da se u dva posljednja kola mogu domoći trećeg mjesta i ovu uzbudljivu sezonu okruniti peharom – jer su to, uistinu, zaslužili. 'Doktori' su i danas ostavili srce na terenu, ali se protiv, u ovom trenutku, mnogo jače ekipe nije mogli više. Svoj novi hat-trik kompletirao je i Enes Lemeš, te je konačan rezultat ove prekrasne nogometne predstave bio 11:3.

Nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, i uvjerljive pobjede nad OŠ „Đulistan“, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ pokušala je, u neizvjesnoj utakmici, ostvariti novu pobjedu i nastaviti svoj pobjednički niz.

Ovo je bio još jedan susret koji se nije preporučivao hroničnim bolesnicima. Susret dvije nevjerovatne nogometne filozofije, susret virtuoza gospodina Fuada Lepića i maestra Kenana Rašidovića, susret za titulu viteza iz Donjeg Moštra, u potpunosti je opravdao svoja očekivanja.

U neizvjesnom prvom poluvremenu vidjeli smo mnogo šansi, ali i mnogo teških promašaja. No, u nastavku nas je zasula prava salva bombarderska. Pucalo je i sijevalo sa svih pozicija.

Igrači ŠF „Napad je najbolja odbrana“, koju je predvodio velemajstor Enes Dervić sa pet pogodaka, izrešetala je eskadrilu iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i domogla se trenutno treće pozicije u prvenstvu.

Igrači OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ nisu se mogli oduprijeti atomskom napadu „Napada“, te je konačan rezultat 11:6, kojim na koncu mogu i biti zadovoljni.

Ovom pobjedom ŠF „Napad je najbolja odbrana“ ostala je u utrci za to treće mjesto. Do kraja su još dva kola i sve je moguće.

I nakon posljednje utakmice osmog kola igrači OŠ „Alija Nametak“ sasvim sigurno su ostali na prvom mjestu prvenstvene tabele, zbog međusobno boljeg skora od ekipe NK „Bosna“ Visoko, i osvajanja tri nova boda – ovaj put za zelenim stolom, pobjedom rezultatom 5:0 nad ekipom ŠF „Vi-sport“ Visoko. Gospodinu Erminu Ahmiću, mađioničaru sa Buka, i njegovom pomoćniku Amiru Muratoviću, ostaje da odmore momke za veliki derbi i utakmicu za titulu protiv direktnog konkurenta NK „Bosna“ Visoko, za utakmicu koja će, sasvim sigurno, odlučiti prvaka ove sezone.

Sve je bliži kraj ove prekrasne priče. Slovo po slovo ispisuju se posljednji redovi ove napete sage o mladosti, o prekrasnom druženju, o sjajnom projektu, o svemu lijepom što se, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, ove godine dogodi.

Iza nas je mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova i brojnih uzubuđenja. Iza nas je još jedna subota (16.04.2016. godine) urešena predivnim druženjem.

Utakmice nove i uzbuđenja, što osmo nam je kolo donijelo, sve su veća. Bombarderski okršaji će se nastaviti...


Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 645 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, na čelu sa profesoricom Sanelom Sirćo, na posve prikladan način obilježiše Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Obilazivši ratne linije ponad okupiranog Sarajeva, evocirajući uspomene na teška iskušenja i pričajući o najtežim danima protka se sve kroz terensku nastavu i utka u goblen učeničkih sjećanja.

Jer, prije više od dvadeset godina, u jeku krvavih agresorskih napada na nedužne građane Bosne i Hercegovine, u vrijeme najvećih iskušenja, izrasla je, iz Teritorijalne odbrane, Patriotske lige i ostalih patriotskih jedinica jedna od najboljih armija na svijetu – Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Ime časne Armije pronijeli su krvavim linijama fronta hrabri i golobradi mladići koji su srcem, jer oružja skoro da nisu ni imali, branili svoju rodnu grudu, branili nejač koju zlotvori želješe izbrisati.

Dug je spisak onih koji ugradiše sebe u temelje naše domovine, koji ispisaše stranice ratnih strategija koje se i danas izučavaju na prestižnim vojnim akademijama.

Život ide dalje, ali ne i sjećanje – jer sjećanje na hrabre borce ne blijedi, na ljude koji odbraniše našu domovinu, očuvaše našu slobodu, a koje danas rijetko ko i cijeni, već su bačeni, poput krpenih lutki, u zapećak historije.

Ali, ne i u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ gdje se borci i danas cijene, gdje se sjećanje na njih čuva – zarad bolje budućnosti. U svakom ajetu Kur'ana Časnog, u toplom mekamu Nermina ef. Bahtanovića, u intoniranju državne himne, uz podizanje zastave, u kratkom govoru profesora Fuada Dedića – slike otpora, slike borbe i slike nade prolaziše.

I kao što predsjednik Alija Izetbegović, prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reče: „...kada se jednom budu pravile analize, kada se iz neke povijesne udaljenosti bude odgonetalo to čudo bosanskog otpora, naći će se, siguran sam – da je tajna bila negdje u dušama ili karakteru ljudi...“

Zato, pamtimo naše heroje i to teško, ali slavno vrijeme. Ne dopustimo da se zaboravi njihova uloga i značaj u historiji naše zemlje i našega naroda.

Jer, rezultati njihove borbe i njihove žrtve su temelj za gradnju bolje budućnosti generacijama koje dolaze. Tu borbu nastavljamo i danas - borbu za cjelovitu, prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, zemlju slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Jer, Bosna i Hercegovina se, upravo na plećima tih hrabrih ljudi, po ko zna koji put, digla iz pepela…

Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 622 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

U ovom isuviše kratkom dunjalučkom životu, dok se lagano poput grudve osipamo, tek dobra djela i lijepa, i korisna, druženja mogu nam stepenice do Dženneta biti.

A šta je ljepše od prekrasnih osmijeha istinski sretne djece u koju vrijedi ulagati – jer oni su naša budućnost i naša jedina nada u bolje sutra.

U pitomoj dolini Lješeva, u toplom gnijezdu ljubavi i prijateljstva, u okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, istka se još jedan vez u goblenu života – vez potpuno drugačiji sa šarom koje nigdje drugdje nema.

Prekrasno druženje učenika internata sa omladinom iz Visokog dodatno su uresile dvije prijateljske utakmice – momci su se nadmetali u nogometu, a djevojke u odbojci.

Popularni 'Majstori' sa Buka, predvođeni istinskim liderom gospodinom Erminom Ahmićem, ušli su odlično u utakmicu. U svakom pasu, u svakom šutu prepoznavao se lucidni vez 'Baždarevića sa Buka'. Vrlo brzo 'Majstori' su razmontirali 'Zelenu mašinu' na dijelove i činilo se da će kroz njihovu radionicu proći još jedna lagana čarolija.

Ali, 'Zeleni' su, po ko zna koji put, pokazali karakter i prepoznatljivu upornost, te su borbenošću i bespoštednom igrom, na krilima 'Papeta ala Poturak', dostigli vodstvo 'Majstora', koji su u uzbudljivoj završnici spašavali i neriješen rezultat.

Na koncu nije bilo sportskog pobjednika (5:5), ali je i ovaj put pobijedila mladost.

Djevojke su, također, pokazale kako se omladina, u eri interneta i svih čuda tehnologije, ipak najljepše družiti uživo – sa bićima od krvi i mesa. Sa insanima, kakve gajimo u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“.

U vrlo uzbudljivoj utakmici, sa mnogo lijepih poteza i sjajnih akcija, ekipa „Mladosti“ je porazila kombinovanu ekipu „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“. No, uistinu, rezultat nije bio u prvom planu – već lijepo druženje i afirmacija svih lijepih stvari u životu.

Kad su se kalorije istrošile, i lampica počela da crveni, malo su se momci i djevojke odmorili u internatima, a onda se, poput Balića sa Staroga mosta, bacili na ukusnu zakusku – na sitnu i posve skromnu sofru namijenjenu onima koji prefinjen odgoj i kvalitetno obrazovanje nose u svojim seharama.

Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji još jednog prekrasnog druženja. Hvala ovoj omladini koja cijeni istinske vrijednosti u životu. Hvala Uzvišenom Gospodaru kojeg molimo da nas počasti još mnogim, a nadasve korisnim, druženjima – kako bismo se zbližavali i bivali bolji.

A internatskim čarima, uistinu, nikada kraja...

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 578 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Tako je malo potrebno za sreću, a i to tako malo se u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ pronalazi.

Internat je mjesto prekrasna druženja, brojnih zanimljivih odgojno-obrazovnih aktivnosti, a prije svega istinskog prijateljstva.

Da, čuje se graja, iskreni osmijesi, i svuda okolo su srca smirena – da, to smo mi – prava sa Koledža raja!

Malo ovo, malo ono, malo sporta, malo filma – sa svima drugačije, a sa svima isto – jer mi smo svi jedna velika, i sretna, porodica!

I da znate – i mi znamo kung fu! grin emoticon

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 615 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Žena je najplemenitije biće na planeti.
A žena poput hazreti Fatime je jasan znak Božije milosti i nepogriješiv putokaz ka džennetskim perivojima.
Hazreti Fatima, kćerka Božijeg poslanika Muhammeda (a.s.), je voćka u čiji hlad bismo se svi trebali skriti kako nas sunce dunjaluka ne bi oslijepilo, i kako ne bismo skrenuli sa put ka Džennetu. A njenim plodovima, u savjet koristan umotane, bismo trebali krijepiti naše duša i jačati naša srca.
Još iz vremena kada su ženska djeca živa zakopavana, kada su smatrana sramotom, zapahnjuje dašak ljepote i gordosti žene, koji se i dan-danas osjeća i raspiruje sjećanje na hazreti Fatimu – taj lagani povjetarac na vrelom putu dunjaluka.
I mi se, u “Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom”, tom gnijezdu ljubavi i mladosti, na prigodan način sjećamo hazreti Fatime, predvodnice žena u Džennetu i predvodnice ženama na dunjaluku.
Stoga, u znak zahvalnosti, i kroz sjećanje na ovaj biser mudrosti, kolegicama svojim, ženama milosnim, odgoju i obrazovanju potpuno predanim, upriličismo svečanost, prigodan program nakon sedmice brojnih aktivnosti – kako bi, barem na tih nekoliko trenutaka, ostavile za sebe – jer to, uistinu, zaslužuju.
Prigodnim programom, bogatom, a nadasve prekrasnom, trpezom, slijedeći veličanstveni put hazreti Fatime, pružismo priliku našim djevojčicama, djevojkama, ženama i majkama da se kroz ajete, stihove i lagane note milozvučnih ilahija opuste i podsjete sve ljepote života – te pripreme za Ahiret i za džennetska uživanja.
Trpeza je, zaista, bila predivna i ukusna, program prikladno i primjereno uređen, ali najveće bogatstvo i najveća ljepota su prisutne pratilje hazreti Fatime – koje ispijajući šaljicu ugodnih razgovora, blaženim osmijesima i umilnim pogledima, odavaše istinsku sreću i zahvalnost na ovako divnom druženju.
U knjizi “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” ovo je još jedna priča istkana za žene, zbog Žene, za sve one vrijednosti koje trebamo ljubomorno čuvati, za sve po®uke koje možemo upecati u nepreglednom okeanu suptilnosti i pobožnosti, jer prateći Sjevernjaču, mi tek do sigurne luke Zagovarača možemo doploviti.
Jer tri puta je majka i opet da razmisliš – stoga, neka je svaki dan Dan žena i majki i budimo jedni drugima tek sigurna stepenica do Dženneta.

Foto: Sanid Ahmić
Tekst: Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 563 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

« 1 2 3 4 »