Home » Arhiva novosti
(od blještavih svjetala velikoga Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta)

Sajam knjiga i učila u Sarajevu, u srcu Skenderije, obojen bojama brojnih izdavača, izlagača i promotora, je zvanično počeo.

Tako se još jedna zanimljiva sajamska priča zakotrljala.

Brojni izdavači, izlagači i promotori pronašli su svoje mjesto u dvorani KSC “Skenderija”, te su pokazali da, i u ovim teškim vremenima, ima mjesta za knjigu i kulturu.

Svoje mjesto, među stotinu renomiranih, pronašli su i “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom”, Osnovna škola “Đulistan” i Predškolska ustanova “Behar”, kao jedine odgojno-obrazovne institucije od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja, koje su, svojim izdanjima i predivnim promotivnim materijalima, istinsko osvježenje.

Prekrasni štand ne čine lijepim tek ljudi koji ga opslužuju, već predivni ručni radovi učenika, koji skupa sa odgajateljima istkaše nevjerovatnu kolekciju rukotvorina.

Učenici internata “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” su, iskoristiviši kvalitetno slobodno vrijeme, zavirili i u tajanstveni kutak Sajma, svratili do štanda te skupa prošetali ostatkom hale.

Od blještavih svjetala velikoga Sajma, uputiše se do čarobnog Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje ih dočeka predstava “Buba u uhu”, nakon koje obaviše namaz i vratiše se u okrilje “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”.

Još jedna lijepa večer – večer hoda stazama kulture… od blještavih svjetala velikog Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta…

Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 640 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Jedna od najboljih i najbrižnijiih odgojno-obrazovnih institucija je „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, u kojem se za učenike, u vrsnoj režiji njihnih odgajatelja, iz dana u dan, na nepreglednom platnu života, oslikavaju najljepši trenuci njihnih djetinjstva.

Jer, ovaj kratki život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok se djevojke laganom šetnjom uputiše u kraljevski grad Visoko, momci su istinski uživali u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom – u mirnom i predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – na čelu sa prekrasnom Ilmom Kapić, momcima iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života, te dio te velike i neobjašnjive ljubavi prema ovim plemenitim životinjama.

Jer, jahati ne znači tek sjesti na konja! Jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, detaljna timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, momci se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje, katkad i pocijepane pantalone – svi su momci željeli ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabriji od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista, je jahanje i terapija, i uživanje.

Onako zajapureni, jedrih lica, veselih srca, momci dočekaše djevojke iz šetnje i, posve sretni i smireni, lagano krenuše iz Konjičkog kluba „Visoko“, oaze spokoja, natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko
Category: Posjete i izleti | Views: 586 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Malonogometna liga „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svome se kraju približava. Utakmice nove i uzbuđenja, što nam je osmo kolo donijelo, sve su veća...

Prva utakmica osmog kola, i veliki komšijski derbi, nakon nekoliko teških kola, odigrali su NK „Bosna“ Visoko, glavni pretendenti za osvajanje titule, protiv 'Doktora' iz OŠ „Đulistan“, koji su se pokušali vratiti nakon nekoliko slabih rezultata.

Ovo je bila idealna prilika da NK „Bosna“ Visoko, predvođena vrsnim nogometnim kapetanom gospodinom Avdom Kurdijom, nastavi pobjedničkim kursom i zalomi talase ka tituli.

Sa druge strane gordo su stajali 'Doktori', kojima je očajnički trebao dobar rezultat, ali ga danas nisu uspjeli ostvariti protiv izrazito raspoložene i taktički stegnute momčadi iz Visokog.

No, sve je dobro krenulo za 'Doktore' – penal čist kao suza i vodstvo od 0:1.

I tu su stali.

U još jednoj predivnoj nogometnoj simfoniji ekipa NK „Bosna“ Visoko je, na krilima dva sjajna nogometaša, visočka bisera – Husić Emira i Ališanović Amira – koji dadoše po četiri pogotka, upisala novu pobjedu i ostala u trci za titulom, koja će se, najvjerovatnije odlučiti u narednom kolu – kada se sastaju dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

'Doktorima', uprkos porazu, ostaje nada da se u dva posljednja kola mogu domoći trećeg mjesta i ovu uzbudljivu sezonu okruniti peharom – jer su to, uistinu, zaslužili. 'Doktori' su i danas ostavili srce na terenu, ali se protiv, u ovom trenutku, mnogo jače ekipe nije mogli više. Svoj novi hat-trik kompletirao je i Enes Lemeš, te je konačan rezultat ove prekrasne nogometne predstave bio 11:3.

Nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, i uvjerljive pobjede nad OŠ „Đulistan“, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ pokušala je, u neizvjesnoj utakmici, ostvariti novu pobjedu i nastaviti svoj pobjednički niz.

Ovo je bio još jedan susret koji se nije preporučivao hroničnim bolesnicima. Susret dvije nevjerovatne nogometne filozofije, susret virtuoza gospodina Fuada Lepića i maestra Kenana Rašidovića, susret za titulu viteza iz Donjeg Moštra, u potpunosti je opravdao svoja očekivanja.

U neizvjesnom prvom poluvremenu vidjeli smo mnogo šansi, ali i mnogo teških promašaja. No, u nastavku nas je zasula prava salva bombarderska. Pucalo je i sijevalo sa svih pozicija.

Igrači ŠF „Napad je najbolja odbrana“, koju je predvodio velemajstor Enes Dervić sa pet pogodaka, izrešetala je eskadrilu iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i domogla se trenutno treće pozicije u prvenstvu.

Igrači OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ nisu se mogli oduprijeti atomskom napadu „Napada“, te je konačan rezultat 11:6, kojim na koncu mogu i biti zadovoljni.

Ovom pobjedom ŠF „Napad je najbolja odbrana“ ostala je u utrci za to treće mjesto. Do kraja su još dva kola i sve je moguće.

I nakon posljednje utakmice osmog kola igrači OŠ „Alija Nametak“ sasvim sigurno su ostali na prvom mjestu prvenstvene tabele, zbog međusobno boljeg skora od ekipe NK „Bosna“ Visoko, i osvajanja tri nova boda – ovaj put za zelenim stolom, pobjedom rezultatom 5:0 nad ekipom ŠF „Vi-sport“ Visoko. Gospodinu Erminu Ahmiću, mađioničaru sa Buka, i njegovom pomoćniku Amiru Muratoviću, ostaje da odmore momke za veliki derbi i utakmicu za titulu protiv direktnog konkurenta NK „Bosna“ Visoko, za utakmicu koja će, sasvim sigurno, odlučiti prvaka ove sezone.

Sve je bliži kraj ove prekrasne priče. Slovo po slovo ispisuju se posljednji redovi ove napete sage o mladosti, o prekrasnom druženju, o sjajnom projektu, o svemu lijepom što se, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, ove godine dogodi.

Iza nas je mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova i brojnih uzubuđenja. Iza nas je još jedna subota (16.04.2016. godine) urešena predivnim druženjem.

Utakmice nove i uzbuđenja, što osmo nam je kolo donijelo, sve su veća. Bombarderski okršaji će se nastaviti...


Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 623 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, na čelu sa profesoricom Sanelom Sirćo, na posve prikladan način obilježiše Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Obilazivši ratne linije ponad okupiranog Sarajeva, evocirajući uspomene na teška iskušenja i pričajući o najtežim danima protka se sve kroz terensku nastavu i utka u goblen učeničkih sjećanja.

Jer, prije više od dvadeset godina, u jeku krvavih agresorskih napada na nedužne građane Bosne i Hercegovine, u vrijeme najvećih iskušenja, izrasla je, iz Teritorijalne odbrane, Patriotske lige i ostalih patriotskih jedinica jedna od najboljih armija na svijetu – Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Ime časne Armije pronijeli su krvavim linijama fronta hrabri i golobradi mladići koji su srcem, jer oružja skoro da nisu ni imali, branili svoju rodnu grudu, branili nejač koju zlotvori želješe izbrisati.

Dug je spisak onih koji ugradiše sebe u temelje naše domovine, koji ispisaše stranice ratnih strategija koje se i danas izučavaju na prestižnim vojnim akademijama.

Život ide dalje, ali ne i sjećanje – jer sjećanje na hrabre borce ne blijedi, na ljude koji odbraniše našu domovinu, očuvaše našu slobodu, a koje danas rijetko ko i cijeni, već su bačeni, poput krpenih lutki, u zapećak historije.

Ali, ne i u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ gdje se borci i danas cijene, gdje se sjećanje na njih čuva – zarad bolje budućnosti. U svakom ajetu Kur'ana Časnog, u toplom mekamu Nermina ef. Bahtanovića, u intoniranju državne himne, uz podizanje zastave, u kratkom govoru profesora Fuada Dedića – slike otpora, slike borbe i slike nade prolaziše.

I kao što predsjednik Alija Izetbegović, prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reče: „...kada se jednom budu pravile analize, kada se iz neke povijesne udaljenosti bude odgonetalo to čudo bosanskog otpora, naći će se, siguran sam – da je tajna bila negdje u dušama ili karakteru ljudi...“

Zato, pamtimo naše heroje i to teško, ali slavno vrijeme. Ne dopustimo da se zaboravi njihova uloga i značaj u historiji naše zemlje i našega naroda.

Jer, rezultati njihove borbe i njihove žrtve su temelj za gradnju bolje budućnosti generacijama koje dolaze. Tu borbu nastavljamo i danas - borbu za cjelovitu, prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, zemlju slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Jer, Bosna i Hercegovina se, upravo na plećima tih hrabrih ljudi, po ko zna koji put, digla iz pepela…

Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 600 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Nakon naporne odgojno-obrazovne avanture, nakon minuta boranja sive moždane mase, dođe vrijeme da ličnost svoju uresimo i malo drugačijim, a posve lijepim, iskustvima.

Momci kao momci – sportske misli po glavi im se roje, a djevojke tek šetnju i prirodu vole.

I šta sad?!

Odgovor je vrlo jednostavan – momci rukometnu utakmicu pogledaše. Malo se izvrištaše, malo valovi, malo aplauzi, pokoja sugestija kako da se igra. I, ako ništa, moralna podrška zdravom načinu života, podrška lavovima iz obje ekipe – momcima koji, uprkos svemu, pravim putom hode.

U susretu od izrazitog rezultatskog značaja za nas je tek jedan pobjednik – jedna je „Bosna“ i budimo „Bosna“.

Dok su se momci u grotlu Hordaša emocionalno praznili, djevojke su iskoristile prekrasan dan, te se uputiše Velikom alejom ka Vrelu Bosne.

Ljepota prirode, prirodna ljepota naših milih djevojaka, svjež zrak i predivna atmosfera. Vrelo Bosne je izvor kultne rijeke, gdje se turisti, poput golubova, sjate.

I patkice, i labudovi, i fijakeri – još jedna prekrasna i bajkovita priča, koja završi tako što naše mile princeze fijakerima dođoše natrag.

Sve u svemu – predivan dan, život prepun avantura, i neizmjerna radost – iz grotla Hordaša do smiraja Vrela Bosne – jer učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, uistinu, zaslužuju najbolje...

Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 498 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je, uistinu, posebna i predivna odgojno-obrazovna institucija, koja svojim učenicima, iz dana u dan, platna života resi još pokojom bojom – posve veselom, neobičnom i korisnom.

Jer, život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok su momci laganom šetnjom ophodili faraonski grad Visoko, djevojke su istinski uživale u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – Belma Trako i Ilma Kapić, uz svesrdnu podršku Merjem Trako, djevojkama iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života.

Jer, jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, djevojke se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje – sve su djevojke željele ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabrije od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista se u galopu sva briga strese.

Onako zajapurene, jedrih lica, veselih srca, djevojke dočekaše momke iz šetnje i, posve sretne i smirene, lagano krenuše natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko

Category: Posjete i izleti | Views: 578 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

U ovom isuviše kratkom dunjalučkom životu, dok se lagano poput grudve osipamo, tek dobra djela i lijepa, i korisna, druženja mogu nam stepenice do Dženneta biti.

A šta je ljepše od prekrasnih osmijeha istinski sretne djece u koju vrijedi ulagati – jer oni su naša budućnost i naša jedina nada u bolje sutra.

U pitomoj dolini Lješeva, u toplom gnijezdu ljubavi i prijateljstva, u okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, istka se još jedan vez u goblenu života – vez potpuno drugačiji sa šarom koje nigdje drugdje nema.

Prekrasno druženje učenika internata sa omladinom iz Visokog dodatno su uresile dvije prijateljske utakmice – momci su se nadmetali u nogometu, a djevojke u odbojci.

Popularni 'Majstori' sa Buka, predvođeni istinskim liderom gospodinom Erminom Ahmićem, ušli su odlično u utakmicu. U svakom pasu, u svakom šutu prepoznavao se lucidni vez 'Baždarevića sa Buka'. Vrlo brzo 'Majstori' su razmontirali 'Zelenu mašinu' na dijelove i činilo se da će kroz njihovu radionicu proći još jedna lagana čarolija.

Ali, 'Zeleni' su, po ko zna koji put, pokazali karakter i prepoznatljivu upornost, te su borbenošću i bespoštednom igrom, na krilima 'Papeta ala Poturak', dostigli vodstvo 'Majstora', koji su u uzbudljivoj završnici spašavali i neriješen rezultat.

Na koncu nije bilo sportskog pobjednika (5:5), ali je i ovaj put pobijedila mladost.

Djevojke su, također, pokazale kako se omladina, u eri interneta i svih čuda tehnologije, ipak najljepše družiti uživo – sa bićima od krvi i mesa. Sa insanima, kakve gajimo u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“.

U vrlo uzbudljivoj utakmici, sa mnogo lijepih poteza i sjajnih akcija, ekipa „Mladosti“ je porazila kombinovanu ekipu „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“. No, uistinu, rezultat nije bio u prvom planu – već lijepo druženje i afirmacija svih lijepih stvari u životu.

Kad su se kalorije istrošile, i lampica počela da crveni, malo su se momci i djevojke odmorili u internatima, a onda se, poput Balića sa Staroga mosta, bacili na ukusnu zakusku – na sitnu i posve skromnu sofru namijenjenu onima koji prefinjen odgoj i kvalitetno obrazovanje nose u svojim seharama.

Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji još jednog prekrasnog druženja. Hvala ovoj omladini koja cijeni istinske vrijednosti u životu. Hvala Uzvišenom Gospodaru kojeg molimo da nas počasti još mnogim, a nadasve korisnim, druženjima – kako bismo se zbližavali i bivali bolji.

A internatskim čarima, uistinu, nikada kraja...

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 557 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ nije tek obična škola – to je mala škola za velike ljude – škola u kojoj se odgajaju i obrazuju mladi ljudi koji će, koliko sutra, biti dio rješenja a ne problema našega društva.

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je prije svega velika i sretna porodica, čiji uspjeh proizlazi iz jedinstva i zajedničkog rada koje krasi ovaj mili kolektiv.

U proteklih nekoliko dana, u moru odgojno-obrazovnih aktivnosti, zaplovili su i brodovi takmičenja iz brojnih nastavnih predmeta, na kojima su učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazali, još jednom, da se predan trud i kvalitetan rad uvijek isplate.

Učenica prvog razreda Sara Fileković je, nakon osvojenog prvog mjesta na Medžlisu Breza, osvojila četvrto mjesto na Kantonalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke. No, ono što je mnogo važnije, sva teorijska znanja, koja je ova marljiva pčelica skupljala vremenom, nisu tek forme u njenoj glavi, već djela koja izlaze iz njena srca. Jer, Sara Fileković je biser koji bi poželjeli svi carevi u niskama svojim.

„Zadovoljna sam postignutim rezultatom jer je plod kvalitetnog i kontinuiranog rada. Ovo je dokaz da se trud i rad isplati, tako da, bez obzira na teškoće, ne smijemo odustajati. Zahvaljujem se profesorici Ehlimani Hrusto koja je ispratila svaki korak ka uspjehu, i svojim osmijehom osvjetljavala mi pute, kao i razredniku Muameru Aganoviću, koji je uvijek tu, kako za mene tako i za sve ostale učenike“, riječi su naše mile pčelice, radnika velikog srca, princeze mila lica – Sare Fileković.

Da je život lijep ako ga znamo živjeti, da se sve može argumentima ostvariti, dokazali su naši učenici u novom projektu „CIVITAS – Projekt građanin“, na čelu sa profesoricom Almom Hajrulahović-Alibegović, koja je uložila mnogo truda i napora kako bi se što bolje pripremili i za život uredili. Drugo mjesto nije loše, ako se uzme u obzir da su bolji i kvalitetniji u ovom trenutku otišli dalje.

„Na takmičenju je bilo lijepo i zanimljivo, jer smo nastupili sa jako interesantnom i aktuelnom temom „Ishrana školske djece“. Ova tema je jako važna jer se u većini škola javljaju problemi uzrokovani nezdravom ishranom učenika. Uzrok su, uglavnom, mediji i roditelji, koji bi više pažnje trebali posvetiti ovoj problematici. Smatrali smo da u našoj školi, iako se hranimo kvalitetno i zdravo, možemo dodatno poboljšati uvjete ishrane. Potrudili smo se i, na koncu, smo realizirali brojne zacrtane ciljeve“, zadovoljno je konstatovala Ajla Salkanović, učenica trećeg razreda i učesnica projekta „CIVITAS – Projekt građanin“.

Čast je imati ovakve vrijedne profesore i marljive učenike, prije svega insane, koji su na uzburkanom moru odgoja i obrazovanja stameni svjetionici – svjetiljke na putu budućnosti.

Čestitamo od srca, jer njihov rezultat nije tek u osvojenom mjestu – već i u znanju, odgoju i obrazovanju, koje spremiše u seharu svoga života – kako bi, iz dana u dan, bivali bolji.

Stoga, laganim korakom idu dalje, strpljivo i gordo, ka novom uspjehu.

Admir Džanko

Category: Takmičenja | Views: 804 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Tako je malo potrebno za sreću, a i to tako malo se u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ pronalazi.

Internat je mjesto prekrasna druženja, brojnih zanimljivih odgojno-obrazovnih aktivnosti, a prije svega istinskog prijateljstva.

Da, čuje se graja, iskreni osmijesi, i svuda okolo su srca smirena – da, to smo mi – prava sa Koledža raja!

Malo ovo, malo ono, malo sporta, malo filma – sa svima drugačije, a sa svima isto – jer mi smo svi jedna velika, i sretna, porodica!

I da znate – i mi znamo kung fu! grin emoticon

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 595 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Da je „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ više od puke odgojno-obrazovne institucije, pokazuju mnogobrojne, a zanimljive, aktivnosti, koje se, iz dana u dan, sa našim milim učenicima, provode.

Jer, konačni cilj odgoja i obrazovanja je satkati kompletnu ličnost, koje ćemo se sutra svi, u svakom pogledu, ponositi.

Upravo je to naša misija i naš konačni cilj – da pred Gospodara možemo stati srca smirena, jer dali smo sve od sebe da nam bude zabavno i korisno.

Ovaj put, nakon što inače momci roštilj raspale, i naše djevojke želješe da pokažu svoje kulinarske sposobnosti. Malo krompira, više osmijeha, malo piletine, a najviše istinske omladinske radosti – i na trpezi je, na koncu, nešto pravo ukusno.

A nama u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“, zaista, dobro je...

Admir Džanko
Views: 620 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 »