Home » Arhiva novosti
I nakon osam odigranih kola Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svi su u neizvjesnosti – jer kako nije završena borba za treće mjesto tako se grčevito nastavlja borba i za titulu.

U moru prekrasnih utakmica i sjajnih odgojno-obrazovnih stvari, jedna od ekipa koje plijene svojom pojavom je ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ sa Buka, popularni 'Majstori', na čelu sa vizionarom Erminom Ahmićem, koji će se, kao gosti, pokušati suprotstaviti jednoj nogometnoj velesili – Nogometnom klubu „Bosna“ Visoko, predvođenom nogometnim magom Avdom Kurdijom.

Pred nama je utakmica koja će definitivno odlučiti ko će na kraju sezone podići pehar najboljeg, pred nama je susret dvije nogometne filozofije – razigrane 'Žute flotile' i čvrste i disciplinovane 'Majstorije'.

Pred nama je, sasvim sigurno, strašna utakmica sa mnogo prelijepih poteza, taktičkih nadmudrivanja, prekrasnih golova – sa najvećim ulogom – TITULOM! Jer, pobjednik iz ovog susreta ne osvaja tek tri boda, već i naslov šampiona prve sezone Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“.

Obje ekipe su svojim dosadašnjim igrama, i odnosom na terenu, poštovanjem i pravim primjerom šta je to ljudskost, pokazale da zaslužuju titulu – ali, lopta je okrugla i pobjednik je samo jedan.

U drugoj utakmici devetog kola Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, sastaju se dvije ekipe čiji će duel, sasvim sigurno, odlučiti koja će ekipa zauzeti treće mjesto na kraju sezone. Sa jedne strane virtuozni 'Doktori', sa druge strane neustrašivi 'Ratnici', na čelu sa Fuadom Lepićem, ljudskom i sportskom veličinom, koji će se boriti za bodove i priliku da se i ŠF „Napad je najbolja odbrana“ okruni trećom pozicijom.

Ali, 'Doktori' sasvim sigurno neće prokockati ovu idealnu priliku da pobjedom zacementiraju treće mjesto i završe koliko-toliko uspješno ovu izrazito turbulentnu sezonu. Pred nama je još jedan nogometni klasik – a neka pobijedi bolji!

U trećoj utakmici, za zelenim stolom, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ je osvojila nova tri boda, rezultatom 5:0, te će nestrpljivo osluškivati rezultat između 'Doktroa' i 'Ratnika'.

Deveto kolo je pred nama, posljednje koje se igra u Sportskoj dvorani „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, jer se deseto igra u KSC Ilijaš, sve je spremno i napeto – i prepuno neizvjesnosti, jer je borba za sve pozicije neizvjesna kao nikad do sada...

Admir Džanko
Category: Dešavanja u školi | Views: 462 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Dragi moji prijatelji školarci,
bliži nam se upis u srednju školu!

I stotine pitanja po glavi se roje!

I hiljade odgovora, još više nagovora – jer svi znaju najbolje!

A ja – gdje da idem, šta da upišem?!

Mnogo je razmišljanja, a samo jedna odluka!

No, ja ću izabrati ono najbolje – upisat ću „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“!

Jer, u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ ću steći mnoga korisna znanja, lijepa odgoja i upoznati pregršt istinskih prijatelja.

I, bit ću pravi, pravcati Koledžovac – ponos i dika svojih roditelja!

Zato je moj konačan izbor „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – ta mala škola za velike ljude!

Napomena:

Još samo sedam dana je ostalo do drugog stipendijskog ispita (07.05.2016. godine), koji će se održati u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“, sa početkom u 09:00.

Obaveznu prijavu za Stipendijski ispit možete izvršiti lično kod pedagogice ili na broj 033 403 321 (lokal 120), najkasnije do 05.05.2016. godine.

Dođite da se lijepo družimo, da i Vi stipendiju osvojite, pa da skupa kročimo stazama lijepa odgoja i kvalitetna obrazovanja.

Vaš iskreni prijatelj Koledžovac

Category: Dešavanja u školi | Views: 375 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Svaki dan nešto novo, zanimljivo i totalno drugačije za učenike internata „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ – jer misija, i na koncu iskrena želja, odgajatelja je da se ove prekrasne mladice upuste, svim srcem, u dobre stvari života, te da u svoju seharu spreme, kono ruho, tek najljepša iskustva.

Jedno sitno iznenađenje uresi srca zahvalnih učenika, jer ih njihni odgajatelji, kono nagradu za vas trud i zalaganje da budu bolji, nagradiše jednim izletom u Karting centar Sarajevo, gdje ih srdačni domaćini prijatno dočekaše i pokazaše im sve čari kartinga.

Nakon podjele u takmičarske grupe, započela je prava adrenalinska bomba. Miris oktana, sprženih guma, izgorena ulja i jakih, kono bubanj Manijački, otkucaja srca takmičara, uresi namjensku halu Karting centra Sarajevo.

I utrke su počele.

Nekoliko krugova za zagrijavanje, za upoznavanje bolida, uočavanja krivina, turiranja i oštrih pogleda ka protivnicima, tek su uvertira u pravu ludnicu na stazi.

Najbolja vremena su se smjenjivala.

Zaštitne gume su letjele na sve strane.

Škripa guma u driftu.

Promukli zvuk motora nagaženih do krajnje granice.

Sirovi adrenalin.

I, na koncu, zvanična statistika izbacila je najbolje. Jer, statistika ne kaže da su svi bili dobri, da su se svi hrabro upustili u ovu nevjerovatnu priču – statistika kaže ko je najbolje vrijeme ostvario...

U konkurenciji dječaka poredak je sljedeći:
1. Samir Masnopita (19.205)
2. Mahir Tahirović (19.228)
3. Samir Malanović (19.300)

U konkurenciji djevojčica poredak je sljedeći:
1. Ilhana Mušinbegović (24.313)
2. Ajla Salkanović (25.638)
3. Nejra Halilović (26.280)

Bijaše ovo još jedna nevjerovatna priča u predivnoj knjizi „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ ispisana rukom naših marljivih učenika i odgajatelja.

Bijaše ovo još jedna prekrasna odgojno-obrazovna aktivnost koja nas uresi mnogim lijepim i nadasve korisnim stvarima.

Jer, iako nismo Aerton Sena, mogli smo i mi malo da provozamo – i jesmo!!!

Admir Džanko


Views: 363 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Zanimljivim internatskim aktivnostima učenika „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ naprosto nikada kraja. Nakon naporna radna dana trude se da, u saradnji sa odgajateljima, iskoriste svaki trenutak na lijepe, zanimljive i nadasve korisne stvari.

U saradnji sa gospodinom Nijazom Šahinovićem, predsjednikom Streljačkog kluba „Visoko“, inače vrlim prijateljem ove predivne odgojno-obrazovne institucije, organizirali su, kao relaksirajuću, a vrlo zabavnu, aktivnost kratke osnove streljaštva sa akcentom na praksu.

I, nakon nekoliko kratkih, a važnih, informacija i objašnjenja, učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ su uzeli oružje u ruke. Malo strahotno, više izazovno, ali najviše radosno – i prvi pucnji zasjekli su streljanom.

Štekću umorne puške kao '92, a učenici ne skidaju osmijeh sa usana! Jer, žive život punim plućima! A priliku da se okušaju u ovom obračunu sa papirnatom metom učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pružili su i svojim gostima iz Kaknja, koji su došli u pratnji uvažene profesorice Mubine Kobilice.

Ispucalo se, ismijalo, nešto se i pogodilo – više umorilo i ogladnilo! Stoga, natrag u bazu – na ukusnu večeru i koji sahat prekrasnog druženja!!!

Započe i famozna nadoknada kalorija – i još jedna prekrasna večer u ritmu narodne pjesme:

„Snijeg pade na behar, na voće – neka puca kol'ko ko god hoće!“

Foto: Akif Suljić

Tekst: Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 360 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

(od blještavih svjetala velikoga Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta)

Sajam knjiga i učila u Sarajevu, u srcu Skenderije, obojen bojama brojnih izdavača, izlagača i promotora, je zvanično počeo.

Tako se još jedna zanimljiva sajamska priča zakotrljala.

Brojni izdavači, izlagači i promotori pronašli su svoje mjesto u dvorani KSC “Skenderija”, te su pokazali da, i u ovim teškim vremenima, ima mjesta za knjigu i kulturu.

Svoje mjesto, među stotinu renomiranih, pronašli su i “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom”, Osnovna škola “Đulistan” i Predškolska ustanova “Behar”, kao jedine odgojno-obrazovne institucije od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja, koje su, svojim izdanjima i predivnim promotivnim materijalima, istinsko osvježenje.

Prekrasni štand ne čine lijepim tek ljudi koji ga opslužuju, već predivni ručni radovi učenika, koji skupa sa odgajateljima istkaše nevjerovatnu kolekciju rukotvorina.

Učenici internata “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” su, iskoristiviši kvalitetno slobodno vrijeme, zavirili i u tajanstveni kutak Sajma, svratili do štanda te skupa prošetali ostatkom hale.

Od blještavih svjetala velikoga Sajma, uputiše se do čarobnog Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje ih dočeka predstava “Buba u uhu”, nakon koje obaviše namaz i vratiše se u okrilje “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”.

Još jedna lijepa večer – večer hoda stazama kulture… od blještavih svjetala velikog Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta…

Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 453 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Jedna od najboljih i najbrižnijiih odgojno-obrazovnih institucija je „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“, u kojem se za učenike, u vrsnoj režiji njihnih odgajatelja, iz dana u dan, na nepreglednom platnu života, oslikavaju najljepši trenuci njihnih djetinjstva.

Jer, ovaj kratki život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok se djevojke laganom šetnjom uputiše u kraljevski grad Visoko, momci su istinski uživali u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom – u mirnom i predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – na čelu sa prekrasnom Ilmom Kapić, momcima iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života, te dio te velike i neobjašnjive ljubavi prema ovim plemenitim životinjama.

Jer, jahati ne znači tek sjesti na konja! Jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, detaljna timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, momci se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje, katkad i pocijepane pantalone – svi su momci željeli ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabriji od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista, je jahanje i terapija, i uživanje.

Onako zajapureni, jedrih lica, veselih srca, momci dočekaše djevojke iz šetnje i, posve sretni i smireni, lagano krenuše iz Konjičkog kluba „Visoko“, oaze spokoja, natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko
Category: Posjete i izleti | Views: 416 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Malonogometna liga „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svome se kraju približava. Utakmice nove i uzbuđenja, što nam je osmo kolo donijelo, sve su veća...

Prva utakmica osmog kola, i veliki komšijski derbi, nakon nekoliko teških kola, odigrali su NK „Bosna“ Visoko, glavni pretendenti za osvajanje titule, protiv 'Doktora' iz OŠ „Đulistan“, koji su se pokušali vratiti nakon nekoliko slabih rezultata.

Ovo je bila idealna prilika da NK „Bosna“ Visoko, predvođena vrsnim nogometnim kapetanom gospodinom Avdom Kurdijom, nastavi pobjedničkim kursom i zalomi talase ka tituli.

Sa druge strane gordo su stajali 'Doktori', kojima je očajnički trebao dobar rezultat, ali ga danas nisu uspjeli ostvariti protiv izrazito raspoložene i taktički stegnute momčadi iz Visokog.

No, sve je dobro krenulo za 'Doktore' – penal čist kao suza i vodstvo od 0:1.

I tu su stali.

U još jednoj predivnoj nogometnoj simfoniji ekipa NK „Bosna“ Visoko je, na krilima dva sjajna nogometaša, visočka bisera – Husić Emira i Ališanović Amira – koji dadoše po četiri pogotka, upisala novu pobjedu i ostala u trci za titulom, koja će se, najvjerovatnije odlučiti u narednom kolu – kada se sastaju dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

'Doktorima', uprkos porazu, ostaje nada da se u dva posljednja kola mogu domoći trećeg mjesta i ovu uzbudljivu sezonu okruniti peharom – jer su to, uistinu, zaslužili. 'Doktori' su i danas ostavili srce na terenu, ali se protiv, u ovom trenutku, mnogo jače ekipe nije mogli više. Svoj novi hat-trik kompletirao je i Enes Lemeš, te je konačan rezultat ove prekrasne nogometne predstave bio 11:3.

Nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, i uvjerljive pobjede nad OŠ „Đulistan“, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ pokušala je, u neizvjesnoj utakmici, ostvariti novu pobjedu i nastaviti svoj pobjednički niz.

Ovo je bio još jedan susret koji se nije preporučivao hroničnim bolesnicima. Susret dvije nevjerovatne nogometne filozofije, susret virtuoza gospodina Fuada Lepića i maestra Kenana Rašidovića, susret za titulu viteza iz Donjeg Moštra, u potpunosti je opravdao svoja očekivanja.

U neizvjesnom prvom poluvremenu vidjeli smo mnogo šansi, ali i mnogo teških promašaja. No, u nastavku nas je zasula prava salva bombarderska. Pucalo je i sijevalo sa svih pozicija.

Igrači ŠF „Napad je najbolja odbrana“, koju je predvodio velemajstor Enes Dervić sa pet pogodaka, izrešetala je eskadrilu iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i domogla se trenutno treće pozicije u prvenstvu.

Igrači OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ nisu se mogli oduprijeti atomskom napadu „Napada“, te je konačan rezultat 11:6, kojim na koncu mogu i biti zadovoljni.

Ovom pobjedom ŠF „Napad je najbolja odbrana“ ostala je u utrci za to treće mjesto. Do kraja su još dva kola i sve je moguće.

I nakon posljednje utakmice osmog kola igrači OŠ „Alija Nametak“ sasvim sigurno su ostali na prvom mjestu prvenstvene tabele, zbog međusobno boljeg skora od ekipe NK „Bosna“ Visoko, i osvajanja tri nova boda – ovaj put za zelenim stolom, pobjedom rezultatom 5:0 nad ekipom ŠF „Vi-sport“ Visoko. Gospodinu Erminu Ahmiću, mađioničaru sa Buka, i njegovom pomoćniku Amiru Muratoviću, ostaje da odmore momke za veliki derbi i utakmicu za titulu protiv direktnog konkurenta NK „Bosna“ Visoko, za utakmicu koja će, sasvim sigurno, odlučiti prvaka ove sezone.

Sve je bliži kraj ove prekrasne priče. Slovo po slovo ispisuju se posljednji redovi ove napete sage o mladosti, o prekrasnom druženju, o sjajnom projektu, o svemu lijepom što se, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, ove godine dogodi.

Iza nas je mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova i brojnih uzubuđenja. Iza nas je još jedna subota (16.04.2016. godine) urešena predivnim druženjem.

Utakmice nove i uzbuđenja, što osmo nam je kolo donijelo, sve su veća. Bombarderski okršaji će se nastaviti...


Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 407 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, na čelu sa profesoricom Sanelom Sirćo, na posve prikladan način obilježiše Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Obilazivši ratne linije ponad okupiranog Sarajeva, evocirajući uspomene na teška iskušenja i pričajući o najtežim danima protka se sve kroz terensku nastavu i utka u goblen učeničkih sjećanja.

Jer, prije više od dvadeset godina, u jeku krvavih agresorskih napada na nedužne građane Bosne i Hercegovine, u vrijeme najvećih iskušenja, izrasla je, iz Teritorijalne odbrane, Patriotske lige i ostalih patriotskih jedinica jedna od najboljih armija na svijetu – Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Ime časne Armije pronijeli su krvavim linijama fronta hrabri i golobradi mladići koji su srcem, jer oružja skoro da nisu ni imali, branili svoju rodnu grudu, branili nejač koju zlotvori želješe izbrisati.

Dug je spisak onih koji ugradiše sebe u temelje naše domovine, koji ispisaše stranice ratnih strategija koje se i danas izučavaju na prestižnim vojnim akademijama.

Život ide dalje, ali ne i sjećanje – jer sjećanje na hrabre borce ne blijedi, na ljude koji odbraniše našu domovinu, očuvaše našu slobodu, a koje danas rijetko ko i cijeni, već su bačeni, poput krpenih lutki, u zapećak historije.

Ali, ne i u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“ gdje se borci i danas cijene, gdje se sjećanje na njih čuva – zarad bolje budućnosti. U svakom ajetu Kur'ana Časnog, u toplom mekamu Nermina ef. Bahtanovića, u intoniranju državne himne, uz podizanje zastave, u kratkom govoru profesora Fuada Dedića – slike otpora, slike borbe i slike nade prolaziše.

I kao što predsjednik Alija Izetbegović, prvi predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reče: „...kada se jednom budu pravile analize, kada se iz neke povijesne udaljenosti bude odgonetalo to čudo bosanskog otpora, naći će se, siguran sam – da je tajna bila negdje u dušama ili karakteru ljudi...“

Zato, pamtimo naše heroje i to teško, ali slavno vrijeme. Ne dopustimo da se zaboravi njihova uloga i značaj u historiji naše zemlje i našega naroda.

Jer, rezultati njihove borbe i njihove žrtve su temelj za gradnju bolje budućnosti generacijama koje dolaze. Tu borbu nastavljamo i danas - borbu za cjelovitu, prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, zemlju slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Jer, Bosna i Hercegovina se, upravo na plećima tih hrabrih ljudi, po ko zna koji put, digla iz pepela…

Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 413 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

Nakon naporne odgojno-obrazovne avanture, nakon minuta boranja sive moždane mase, dođe vrijeme da ličnost svoju uresimo i malo drugačijim, a posve lijepim, iskustvima.

Momci kao momci – sportske misli po glavi im se roje, a djevojke tek šetnju i prirodu vole.

I šta sad?!

Odgovor je vrlo jednostavan – momci rukometnu utakmicu pogledaše. Malo se izvrištaše, malo valovi, malo aplauzi, pokoja sugestija kako da se igra. I, ako ništa, moralna podrška zdravom načinu života, podrška lavovima iz obje ekipe – momcima koji, uprkos svemu, pravim putom hode.

U susretu od izrazitog rezultatskog značaja za nas je tek jedan pobjednik – jedna je „Bosna“ i budimo „Bosna“.

Dok su se momci u grotlu Hordaša emocionalno praznili, djevojke su iskoristile prekrasan dan, te se uputiše Velikom alejom ka Vrelu Bosne.

Ljepota prirode, prirodna ljepota naših milih djevojaka, svjež zrak i predivna atmosfera. Vrelo Bosne je izvor kultne rijeke, gdje se turisti, poput golubova, sjate.

I patkice, i labudovi, i fijakeri – još jedna prekrasna i bajkovita priča, koja završi tako što naše mile princeze fijakerima dođoše natrag.

Sve u svemu – predivan dan, život prepun avantura, i neizmjerna radost – iz grotla Hordaša do smiraja Vrela Bosne – jer učenici „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, uistinu, zaslužuju najbolje...

Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 346 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je, uistinu, posebna i predivna odgojno-obrazovna institucija, koja svojim učenicima, iz dana u dan, platna života resi još pokojom bojom – posve veselom, neobičnom i korisnom.

Jer, život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok su momci laganom šetnjom ophodili faraonski grad Visoko, djevojke su istinski uživale u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – Belma Trako i Ilma Kapić, uz svesrdnu podršku Merjem Trako, djevojkama iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života.

Jer, jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, djevojke se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje – sve su djevojke željele ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabrije od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista se u galopu sva briga strese.

Onako zajapurene, jedrih lica, veselih srca, djevojke dočekaše momke iz šetnje i, posve sretne i smirene, lagano krenuše natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko

Category: Posjete i izleti | Views: 412 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »