Home » 2016 » maj » 31
Još jedni „Dani Ajvatovice“.

Još jednom Prusac.

Još jednom na hiljade hodočasnika.

I još jednom marljiva ekipa učenika „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, predvođena uvaženim profesorom Nijazom Trakom, na posve plemenitom 'zadatku'.

I još jedna podjela osvježenja, za duše istinskog okrepljenja, nakon nekoliko kilometara pješačenja ka dovištu.

I nikad kahva tako mirisala nije.

I nikad sok tako okrepljujući nije.

I nikad toliko zahvale vrijednim učenicima „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, praćenih iskrenim željama i najljepšim dovama, bilo nije.

Jer, uistinu, ova mala, ali vrijedna i odabrana, ekspedicija je, svake godine, istinsko osvježenje i blagodat – ekipa koja okrijepi besplatnim napicima na hiljade ljudi.

A počasni gost, i dokazani veliki prijatelj „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, bijaše i cijenjeni profesor Ramo Zulum, koji uveseljavaše ljude svojim pošalicama i neodoljivom karizmom.

Sve u svemu – još jedan projekat je uspješno priveden kraju, još jedna prekrasna aktivnost je spremljena u sehare učenika.

A uvaženi profesor Zulum, iz časa u čas, pokazujući na hvale vrijedne aktivnosti učenika, tek je ljudima, od srca, govorio:

„Ovakve škole nema nadaleko. Odavno u našoj miloj Bosni i Hercegovini nema ništa džaba. Ni bez interesa. I zato su marljivi insani iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazali, još jednom, zašto su najbolji!“

Do naredne godine... mahsuz selam i svako dobro!

Admir Džanko

Category: Projekti | Views: 645 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)