Home » 2016 » maj » 21
Spuštena je zavjesa na uzbudljivu prvu sezonu Malonogometne lige „Liga 10“ utakmicama desetog kola.

Iako je sve bilo riješeno u devetom kolu, deseto kolo, odigrano pred 150 vjernih navijača, u KSC Ilijaš, donijelo nam je sjajne fudbalske predstave.

U prvoj utakmici NK „Bosna“ Visoko je, nakon početnog udarca koji je izveo gospodin Benis Fazlić, direktor KSC Ilijaš, u vrloj teškoj i posve ravnopravnoj utakmici, izvojevala pirovu pobjedu rezultatom 4:3. Ali nije sve išlo prema planovima 'Žute flotile', jer su igrači OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ do posljednje minute imali bod u džepu.

No, ipak, mnogo iskusnija, i u ovom trenutku, kvalitetnija ekipa NK „Bosna“ Visoko, na krilima fudbalskog maga Amira Ališanovića, upisala je nova tri boda, te se pobjedom oprostila od ove sezone, koja je za njih poprilično uspješna.

Jer, NK „Bosna“ Visoko je, na koncu, završila na visokom drugom mjestu, te ostaje žal što nisu prvaci.

Druga utakmica donijela je, u prazničnoj atmosferi, proslavljajući titulu, velike probleme za 'Majstore' sa Buka.

Ekipa ŠF „Napad je najbolja odbrana“, potpuno rasterećena, odlično je otvorila utakmicu te je već nakon 2. minute vodila sa 1:0.

Dugo su se 'Majstori' mučili, no ipak su, na koncu, salomili u žestokom ritmu, odličnu ekipu ŠF „Napad je najbolja odbrana“, koja je završila na trećem mjestu, uz častan oproštaj porazom od 1:3, protiv znatno jače ekipe OŠ „Alija Nametak“ Buci.

Ekipa OŠ „Đulistan“ odigrala je, obzirom na tri boda protiv ŠF „Vi-sport“ Visoko, prijateljsku utakmicu sa NK „Ilijaš“, u kojoj su iskalili sav svoj bijes zbog vrlo loše sezone u kojoj su završili kao četvrti.

Rezultat je, na kraju, bio 11:1 – pirova pobjeda koja je malo podigla moral ekipi.

Zavjesa je spuštena.

Prva sezona Malonogometne lige „Liga 10“ je ocijenjena jako uspješnom.

Omladina je uživala.

Sklonjena sa ulice.

Posvećena treningu i zdravom načinu života.

Daleko od zla današnjice.

Sa sobom nose samo prekrasna iskustva.

Sudijski par je odsvirao sve na nivou – Mirza Zubić i Armin Šehović još su jednom pokazali kako se to radi!

Pehar za „Fair-play“ ekipu završio je u rukama igrača iz momčadi OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre, koja je imala najmanje negativnih bodova.

Najbolji strijelac, i strah i trepet za protivničke odbrane, je Amir Ališanović iz NK „Bosna „Visoko“ sa 20 postignutih golova. Iza sebe je daleko ostavio ostale tobdžije.

Čovjek sa hiljadu ruku, i sa jednim velikim srcem, kičmom 'Majstora', Ermin Babić proglašen je za najboljeg golmana. I jedan je od najzaslužnijih za osvajanje titule.

Treće mjesto pripalo je ekipi ŠF „Napad je najbolja odbrana“, a drugoplasirani su momci iz NK „Bosna“ Visoko.

Prvaci, potpuno zasluženo, su igrači OŠ „Alija Nametak“ Buci, koji su, predanim i kvalitetnim trudom i radom, pogibeljnim utakmicama, ostavljajući srce na terenu, došli do pehara najboljeg.

Čestitke svima, od srca.

Malonogometna liga „Liga 10“ je projekat koji je izrodio mnogo prelijepih stvari.

Ovo je projekat koji je povezao mnogo ljudi.

Ovo je projekat iz kojeg je ova mladost mnogo naučila i u seharu svoju spremila tek lijepe stvari.

„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ će i dalje ulagati u omladinu, će i dalje biti tu za sve lijepe stvari, a najveća nagrada i uspjeh su iskreni osmijesi i istinska sreća ove omladine.

'Majstori', još jednom, čestitke.

I, veliko hvala svima!!!

Admir Džanko
Views: 551 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)