Home » 2016 » maj » 09
U okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ svaki se dan nešto novo, zanimljivo i drugačije za učenike internata organizuje.

Jer želja je da se ova omladina razvije u zrele, zdrave i samoaktuelizirane ličnosti čijim će se znanjima i sposobnostima okoristiti vascijeli svijet.

Ovaj put, na opće iznenađenje, na opće oduševljenje, vrijedna ekspedicija zakorači u KSC Vogošća – u mjesto što kuglanom se zove.

Ali, prije kuglane, nađoše se u društvu prijatnih i veselih rukometaša „Vogošće Hills“, koji pokazaše da su prave sportske i ljudske veličine, te se sa njima i fotografisaše!

I nadasve ljubazni i profesionalni domaćini im, na zanimljiv i razumljiv način, otkriše čari upale svih mišića – otkriše čari kuglanja.

I, malo po malo, bacala se kugla za kuglom.

I, malo po malo, pogodio se i pokoji čunj.

I, malo po malo, razvi se pravi natjecateljski duh.

Ko će bolje, ko će više!

Raspiri se vatra uspjeha i žar istinska prijateljstva.

Dva sahata za tili čas se spremiše u sehare sjećanja, a ova aktivnost će zadugo učenicima ostati u sjećanju – nekima po dobrim rezultatima, a svima, sasvim sigurno, po upali mišića.

Jer, kuglanje je sport koji, uistinu, razvija svaku grupu mišića, a posebno stomačnu.

To uvidješe i naši bacači, jer se, nakon dva sahata bacanja kugli niz plavu rijeku kuglane, i sami 'baciše' u potragu za nečim što hrana se zove!

Izmoreni, zadovoljni, od uha do uha nasmijani, napustiše prekrasnu dvoranu za kuglanje, zahvališe se gostoprimljivim domaćinima, i ostaviše za sobom da kugla se njihne sreće i dalje okreće!

Admir Džanko

Category: Posjete i izleti | Views: 498 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)