Home » 2016 » april » 21
(od blještavih svjetala velikoga Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta)

Sajam knjiga i učila u Sarajevu, u srcu Skenderije, obojen bojama brojnih izdavača, izlagača i promotora, je zvanično počeo.

Tako se još jedna zanimljiva sajamska priča zakotrljala.

Brojni izdavači, izlagači i promotori pronašli su svoje mjesto u dvorani KSC “Skenderija”, te su pokazali da, i u ovim teškim vremenima, ima mjesta za knjigu i kulturu.

Svoje mjesto, među stotinu renomiranih, pronašli su i “Perzijsko-bosanski koledž sa internatom”, Osnovna škola “Đulistan” i Predškolska ustanova “Behar”, kao jedine odgojno-obrazovne institucije od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja, koje su, svojim izdanjima i predivnim promotivnim materijalima, istinsko osvježenje.

Prekrasni štand ne čine lijepim tek ljudi koji ga opslužuju, već predivni ručni radovi učenika, koji skupa sa odgajateljima istkaše nevjerovatnu kolekciju rukotvorina.

Učenici internata “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom” su, iskoristiviši kvalitetno slobodno vrijeme, zavirili i u tajanstveni kutak Sajma, svratili do štanda te skupa prošetali ostatkom hale.

Od blještavih svjetala velikoga Sajma, uputiše se do čarobnog Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje ih dočeka predstava “Buba u uhu”, nakon koje obaviše namaz i vratiše se u okrilje “Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom”.

Još jedna lijepa večer – večer hoda stazama kulture… od blještavih svjetala velikog Sajma, do čarobnog ozračja Narodnog pozorišta…

Admir Džanko


Category: Posjete i izleti | Views: 624 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)