Home » 2016 » april » 16
Malonogometna liga „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, svome se kraju približava. Utakmice nove i uzbuđenja, što nam je osmo kolo donijelo, sve su veća...

Prva utakmica osmog kola, i veliki komšijski derbi, nakon nekoliko teških kola, odigrali su NK „Bosna“ Visoko, glavni pretendenti za osvajanje titule, protiv 'Doktora' iz OŠ „Đulistan“, koji su se pokušali vratiti nakon nekoliko slabih rezultata.

Ovo je bila idealna prilika da NK „Bosna“ Visoko, predvođena vrsnim nogometnim kapetanom gospodinom Avdom Kurdijom, nastavi pobjedničkim kursom i zalomi talase ka tituli.

Sa druge strane gordo su stajali 'Doktori', kojima je očajnički trebao dobar rezultat, ali ga danas nisu uspjeli ostvariti protiv izrazito raspoložene i taktički stegnute momčadi iz Visokog.

No, sve je dobro krenulo za 'Doktore' – penal čist kao suza i vodstvo od 0:1.

I tu su stali.

U još jednoj predivnoj nogometnoj simfoniji ekipa NK „Bosna“ Visoko je, na krilima dva sjajna nogometaša, visočka bisera – Husić Emira i Ališanović Amira – koji dadoše po četiri pogotka, upisala novu pobjedu i ostala u trci za titulom, koja će se, najvjerovatnije odlučiti u narednom kolu – kada se sastaju dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

'Doktorima', uprkos porazu, ostaje nada da se u dva posljednja kola mogu domoći trećeg mjesta i ovu uzbudljivu sezonu okruniti peharom – jer su to, uistinu, zaslužili. 'Doktori' su i danas ostavili srce na terenu, ali se protiv, u ovom trenutku, mnogo jače ekipe nije mogli više. Svoj novi hat-trik kompletirao je i Enes Lemeš, te je konačan rezultat ove prekrasne nogometne predstave bio 11:3.

Nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, i uvjerljive pobjede nad OŠ „Đulistan“, ŠF „Napad je najbolja odbrana“ pokušala je, u neizvjesnoj utakmici, ostvariti novu pobjedu i nastaviti svoj pobjednički niz.

Ovo je bio još jedan susret koji se nije preporučivao hroničnim bolesnicima. Susret dvije nevjerovatne nogometne filozofije, susret virtuoza gospodina Fuada Lepića i maestra Kenana Rašidovića, susret za titulu viteza iz Donjeg Moštra, u potpunosti je opravdao svoja očekivanja.

U neizvjesnom prvom poluvremenu vidjeli smo mnogo šansi, ali i mnogo teških promašaja. No, u nastavku nas je zasula prava salva bombarderska. Pucalo je i sijevalo sa svih pozicija.

Igrači ŠF „Napad je najbolja odbrana“, koju je predvodio velemajstor Enes Dervić sa pet pogodaka, izrešetala je eskadrilu iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i domogla se trenutno treće pozicije u prvenstvu.

Igrači OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ nisu se mogli oduprijeti atomskom napadu „Napada“, te je konačan rezultat 11:6, kojim na koncu mogu i biti zadovoljni.

Ovom pobjedom ŠF „Napad je najbolja odbrana“ ostala je u utrci za to treće mjesto. Do kraja su još dva kola i sve je moguće.

I nakon posljednje utakmice osmog kola igrači OŠ „Alija Nametak“ sasvim sigurno su ostali na prvom mjestu prvenstvene tabele, zbog međusobno boljeg skora od ekipe NK „Bosna“ Visoko, i osvajanja tri nova boda – ovaj put za zelenim stolom, pobjedom rezultatom 5:0 nad ekipom ŠF „Vi-sport“ Visoko. Gospodinu Erminu Ahmiću, mađioničaru sa Buka, i njegovom pomoćniku Amiru Muratoviću, ostaje da odmore momke za veliki derbi i utakmicu za titulu protiv direktnog konkurenta NK „Bosna“ Visoko, za utakmicu koja će, sasvim sigurno, odlučiti prvaka ove sezone.

Sve je bliži kraj ove prekrasne priče. Slovo po slovo ispisuju se posljednji redovi ove napete sage o mladosti, o prekrasnom druženju, o sjajnom projektu, o svemu lijepom što se, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, ove godine dogodi.

Iza nas je mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova i brojnih uzubuđenja. Iza nas je još jedna subota (16.04.2016. godine) urešena predivnim druženjem.

Utakmice nove i uzbuđenja, što osmo nam je kolo donijelo, sve su veća. Bombarderski okršaji će se nastaviti...


Admir Džanko


Category: Dešavanja u školi | Views: 582 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)