Home » 2016 » april » 11
„Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ je, uistinu, posebna i predivna odgojno-obrazovna institucija, koja svojim učenicima, iz dana u dan, platna života resi još pokojom bojom – posve veselom, neobičnom i korisnom.

Jer, život je satkan od sitnica, a upravo se te sitnice u „Perzijsko-bosanskom koleždu sa internatom“ učenicima nude.

Još jedno opuštajuće poslijepodne, još stotine prekrasnih trenutaka provedenih na svježem zraku, u predivnom ambijentu Konjičkog kluba „Visoko“, ureza se u godove njihnih sjećanja.

I dok su momci laganom šetnjom ophodili faraonski grad Visoko, djevojke su istinski uživale u svakom koraku, u svakoj travki, u svakom listu proljetnom.

Divni domaćini, istinski konjički virtuozi – Belma Trako i Ilma Kapić, uz svesrdnu podršku Merjem Trako, djevojkama iz „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“ pokazaše dio čari jahačkog života.

Jer, jahati znači komunicirati sa konjem, znači uspostaviti vezu sa jednom od najplemenitijih životinja, znači ne razmišljati ni o čemu lošem, znači potpuno se predati i uživati u svakom ponuđenom trenutku.

I, nakon kratkih osnova jahanja, timarenja, opipavanja, 'ubijanja' straha pred nepoznatim, djevojke se uputiše ka jahalištu – raširene zjenice i srca što strahom tuku – sve se u trenu u osjećaj miline pretvorilo.

I, krug po krug, jahanje po jahanje – sve su djevojke željele ponovno da osjete taj nezaboravni užitak – da ponovno budu hrabrije od samih sebe.

Bijaše zabavno, bijaše jako lijepo, bijaše (ne)ponovljivo, bijaše nezaboravno – uz prekrasne domaćine, za koje su svake riječi hvale premale, uz predivnu Dugu, što izdrža sve napore današnje – jer, zaista se u galopu sva briga strese.

Onako zajapurene, jedrih lica, veselih srca, djevojke dočekaše momke iz šetnje i, posve sretne i smirene, lagano krenuše natrag u gnijezdo istinske sreće – u „Perzijsko-bosanski koledž sa internatom“ – željno iščekujući novu avanturu, novu kockicu u slagalicama njihnih života...

Admir Džanko

Category: Posjete i izleti | Views: 542 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)