Home » 2016 » april » 06
U ovom isuviše kratkom dunjalučkom životu, dok se lagano poput grudve osipamo, tek dobra djela i lijepa, i korisna, druženja mogu nam stepenice do Dženneta biti.

A šta je ljepše od prekrasnih osmijeha istinski sretne djece u koju vrijedi ulagati – jer oni su naša budućnost i naša jedina nada u bolje sutra.

U pitomoj dolini Lješeva, u toplom gnijezdu ljubavi i prijateljstva, u okrilju „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, istka se još jedan vez u goblenu života – vez potpuno drugačiji sa šarom koje nigdje drugdje nema.

Prekrasno druženje učenika internata sa omladinom iz Visokog dodatno su uresile dvije prijateljske utakmice – momci su se nadmetali u nogometu, a djevojke u odbojci.

Popularni 'Majstori' sa Buka, predvođeni istinskim liderom gospodinom Erminom Ahmićem, ušli su odlično u utakmicu. U svakom pasu, u svakom šutu prepoznavao se lucidni vez 'Baždarevića sa Buka'. Vrlo brzo 'Majstori' su razmontirali 'Zelenu mašinu' na dijelove i činilo se da će kroz njihovu radionicu proći još jedna lagana čarolija.

Ali, 'Zeleni' su, po ko zna koji put, pokazali karakter i prepoznatljivu upornost, te su borbenošću i bespoštednom igrom, na krilima 'Papeta ala Poturak', dostigli vodstvo 'Majstora', koji su u uzbudljivoj završnici spašavali i neriješen rezultat.

Na koncu nije bilo sportskog pobjednika (5:5), ali je i ovaj put pobijedila mladost.

Djevojke su, također, pokazale kako se omladina, u eri interneta i svih čuda tehnologije, ipak najljepše družiti uživo – sa bićima od krvi i mesa. Sa insanima, kakve gajimo u „Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom“.

U vrlo uzbudljivoj utakmici, sa mnogo lijepih poteza i sjajnih akcija, ekipa „Mladosti“ je porazila kombinovanu ekipu „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“. No, uistinu, rezultat nije bio u prvom planu – već lijepo druženje i afirmacija svih lijepih stvari u životu.

Kad su se kalorije istrošile, i lampica počela da crveni, malo su se momci i djevojke odmorili u internatima, a onda se, poput Balića sa Staroga mosta, bacili na ukusnu zakusku – na sitnu i posve skromnu sofru namijenjenu onima koji prefinjen odgoj i kvalitetno obrazovanje nose u svojim seharama.

Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji još jednog prekrasnog druženja. Hvala ovoj omladini koja cijeni istinske vrijednosti u životu. Hvala Uzvišenom Gospodaru kojeg molimo da nas počasti još mnogim, a nadasve korisnim, druženjima – kako bismo se zbližavali i bivali bolji.

A internatskim čarima, uistinu, nikada kraja...

Admir Džanko

Category: Dešavanja u školi | Views: 523 | Added by: pbkljesevo | Date:  | Comments (0)