ZNANJEM GRADI BIH 2021

Dešavanja u školi

Poštovani,

Privatna ustanova Perzijsko-bosanski koledž sa internatom u Lješevu-Ilijaš osnovana je 1999. godine upisom u Registar srednjih škola koji vodi Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

U Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom nastava se odvija u skladu sa Nastavnim planom i programom za gimnazije Kantona Sarajevo. Koledž je nastao kao rezultat ljubavi i želje, ali i potrebe za stvaranjem zdrave odgojno-obrazovne sredine u kojoj se posebna pažnja poklanja izgradnji jake moralne i intelektualne ličnosti. Zbog toga su sve naše aktivnosti usmjerene u ovom pravcu.

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom svake godine na poseban način obilježava Dan državnosti BiH. Organizovanjem priredbi, prigodnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti, te drugim aktivnostima dajemo svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma. Na taj dan Perzijsko-bosanski koledž sa internatom organizuje tradicionalno (ove godine sedamnaesti put) takmičenje učenika završnih reazreda osnovnih škola iz bosanskog jezika i književnost i matematike pod nazivom Znanjem gradi BiH.Ideja za organizovanjem ovakvog takmičenja rodila se iz želje da se osnovci potaknu da osjete prvrženost našoj državi, i da im to bude jedina zemlja u kojoj trebaju da planiraju svoju budućnost i da svojim znanjem potpomognu njen razvoj, razvije i ojača saradnja sa kolegama iz osnovnih škola.

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom planira ove godine organizirati takmičenje za učenike završnih razreda, a povodom 25. novembra „Dana državnosti BiH“, pod već poznatim motom „ZNANJEM GRADI BiH“.

Nažalost, zbog situacije izazvane virusom COVID-19, te zbog brige za zdravlje svih učesnika manifestacije, ove godine smo se odlučili da organizujemo samo takmičenje iz likovnih i literarnih radova na zadatu temu.

Čast nam je pozvati sve učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola u Bosni i Hercegovini da uzmu učešće u ovom takmičenju te na taj način doprinesu obilježavanju Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Za najbolje radove, obezbijeđene su vrijedne nagrade.

Sretno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *